Jesper Stålheim rapporterar från Australien

Många svenska seglare befinner sig just nu i Australien och seglar medan vintern är påtaglig här hemma.

Jesper Stålheim är en av seglarna från det svenska landslaget som befinner sig i Australien och Melbourne för att vara specifik. Han kom nyligen hit och började ganska direkt med en så kallad träningsregatta, ur hans synvinkel.  Sista gången han satt i båten var innan jul och efter en lång paus kan det ta några dagar innan hängbenen kommer igång.

Vädret tillät däremot inga trötta jetlag-ben för det har blåst på bra och det har varit tre blåsiga race för Jesper (då han inte deltog på dagens sista race). För den som känner Jesper vet vi alla att han är snabb på att kritisera ”juniormisstag” som att missa att stoppa i dyvikan som exempel, därför bjuder han på en historia från idag:

”Först glömde jag att signa ut när jag åkte på vattnet, så Dayne, min coach, fick åka in med mitt armband och signa ut mig. Sen glömde jag att signa in när jag kom iland igen, så de ringde mig från klubben och bad mig komma ner igen för att signa in.

För mig är den här regattan mest för att få information om raceområdet med ett stort fält inför VM. Samt för att få igång kroppen inför några hårdare träningsdagar efteråt.  Jag har tänkt att jag ska skärpa mig lite imorgon, kan ju inte skylla på jetlagen hur länge som helst.

Igår var mitt delmål att ta mig i mål i ett race, idag I två och imorgon att köra alla race hur många det nu blir på grund av rök som ska komma in.”

Förutom Jesper så är Wilhelm Kark och Ludde Lindqvist på plats och utnyttjar regattan som förberedelse till VM som startar 11 februari.

Top