Jeanne Socrates, den äldsta personen att solosegla runt jorden

Jeanne Socrates, en pigg 77-åring, har blivit den äldsta personen att segla solo non-stop runt jorden meddelar Royal Victoria Yacht Club. 

Jeanne Socrates från Lymington (samma ställe som Ian Williams reds. anm) har satt ett nytt världsrekord efter en 320 dagar lång resa som avslutades i Victoria, Kanada i lördags. Hon hade sedan tidigare rekordet som äldsta kvinna efter att  ha seglat solo runt jorden 2013. 

När hon förberedde sig inför sitt förra rekordförsök, 2017, föll hon av sin båt och bröt nacke och rygg, och under själva försöket revs storen på hennes båt Nereida (en 38 fotare) itu i en storm och solpanelerna tappades över bord. 

En flotta av båtar följde Jane under de sista sjömilen av hennes resa och hundratals personer samlades på kajen för att välkomna henne.“Vindgudarna har inte varit med mig. Två cykloner utanför Hawaii jag var tvungen att undvika, och en i Indiska Oceanen, jag slösade en hel vecka” berättade Jeanne för Chek News

Men hon berättade också om stödet hon fått från allmänheten: “Jag tror att de gillar det faktum att jag övervunnit såpass många svårigheter på vägen, och att jag visar att det är möjligt”

Top