Inväntar ännu en målgång i Vendée Globe

Nandor Fa är nu inne på slutspurten i Vendée Globe och för honom är det med stor glädje han förhoppningsvis korsar mållinjen på tisdagnatt eller onsdagmorgon. 

Fa var den första icke fransmannen som gick i mål i racet och slutade på en femteplats. Tyvärr har han också behövt stå ut med båthaveri och dyligt i senare race som har gjort att hans målgångshistoria just blivit historia. Nu är han därför extra spänd på att få gå i mål. Han har gjort ett meddelande till sin familj och vänner där han uppmanar dem att ha tålamod samtidigt som han hyllar dem för att redan vara på plats och vänta in honom. 


"My dear friends I am really happy. You all make me so happy. I have about 920 miles to go so this is really fantastic to know you are there. I push myself to get there but I will not push too hard. So please be patient. I am coming.”




Fa möts av en storm de sista dagarna i racet och både han och båten känner sig trötta. Det är mycket vind som väntar och Fa är beredd. Han har börjat byta storsegel till J3 och masten ser hel ut berättar han i ett pressmeddelande från Vendée Globe. Han försöker hålla sig så långt söderut som möjligt för att undvika det värsta och han beräknas få mellan 40-45 knop vind vilket han säger inte är så farligt. 

Han avslutar med att så fint säga "It is time to arrive, time to finish. On the other hand the mast looks good but I cross my fingers. All the ropes are tired, like me, but we are pushing together to make it through the last days."

Ute till havs är det fortfarande 11 tappra seglare som alla kämpar för att gå i mål. 

Top