Ingen svensk på pallen, då fortsätter OS-kvalet i laser?

Rasmus Myrgen var bästa svensk på laser VM med sin nionde plats, det är antagligen inte tillräckligt bra för att säkra OS-platsen. En av anledningarna är att Jesper Stålheim var för nära bakom på sin tolfte plats och imponerande segling i guldfinalen.

Så här resonerar Jesper på sin blogg:

"OS-kvalet lär ju gå vidare över Sail for gold i Weymouth också då samtliga fyra har gjort liknande resultat det senaste året. Vi vill få det till att först i mål i Weymouth får åka. Det hade satt oss under press vilket hade varit ett bra genrep inför OS. Men, i landet lagom jobbar vi nog inte riktigt så:)"

Detta betyder kanske att Johan Wigforss, som hade ett katastrof VM i Tyskland men var bästa svensk på på VM i december och Emil Cedergårdh fortfarande är med i matchen. Jespers fösslag är alltså att ha ett kval i amerkansk stil på OS-banan, två månader innan OS och att vinnaren tar hem biljetten. Hade inte det varit intressant?

Det är nog dock så att det finns en chans/risk att Rasmus blir uttagen efter detta VM resultat, baserat på han OS-rutin och att han är den ända som vunnit en världscup och dessutom nu alltså var bäst på VM.   

Vann VM gjorde Tom Slingsby från Australien, segern var säkred redan innan sista seglingen vilket är väldigt imponernade. Det verkar som han nu inte bara är överlägsen i hårdvind utan även i det lättare registret. Solklart favorit till OS-guldet, kan tyckas. Dock verkar det som har dragit på sig en fotskada dagen innan sista seglingsdagen på VM när han spelade fotboll. Han stod därför över sista racet, ett tidigt rykte sa att han hade brutuit foten, men det var säkert rätt överdrivet.

Top