Idrottsprofiler bidrog till seger i Nord Stream Race In Shore Race

Den svenska KSSS-besättningen, förstärkt med utförsåkaren André Myhrer och Djurgårdens hockeyspelare Josefine Holmgren, segrade i Nord Stream Race In Shore Race i Saltsjön, Stockholm, på lördagen.
 

De fem besättningarna från kappseglingsklubbar som segrat i respektive liga i Tyskland, Danmark, Sverige (Allsvenskan Segling), Finland och Ryssland gav sig ut vid lunchtid med start utanför Fjäderholmarna i Saltsjön.

Fyra av de fem båtarna förstärka med idrottsprofiler, alla lite sammanbitna och förväntansfulla - det var första gången ombord på en kappseglingsbåt för dem alla: André Myhrer och Josefine Holmgren (svenska båten), Mattias Hargin (danska), Marcus Högström (tyska) och Ingemar Linnéll (finska).

Svenska båten tog ledningen direkt men rundade bojen för vändning som tvåa efter den danska båten, och tätt före den finska. Vägvalet på hemvägen signerat skepparen Christian Harding och taktikern Sandra Sandqvist var dock av yppersta klass och marginalen till tvåan Danmark över mållinjen utanför Skeppsholmen var cirka 20 båtlängder. Därefter följde teamen från Danmark, Finland och Tyskland.
- Vi seglade verkligen bra idag, speciellt på kryss hem. Vi uppträdde som ett team och det var kul att ha André och Josefine ombord. Jag tror de fick smak på kappsegling, säger Sandra Sandqvist som jobbar med citat för att inspirera besättningen - under lördagen: ”Luck is what happens when preparations meet opportunity.”

Djurgårdens landslagsspelare Josefine Holmgren, bördig från Skutskär strax sydost om Gävle, var upprymd efter racet:
- Det var intensivt och inte vad jag förväntade mig. Det var riktigt kul att bli inslängd i hetluften direkt, och riktigt bra teamwork. Vad jag tillförde ombord? Vikt! Vi sprang fram och tillbaka på båten, så det var väl min största insats.

Under söndagen går starten för den tredje delsträckan av fyra i Nord Stream Race: Stockholm-Helsingfors. 
De 50-fots Swahn-båtarna startar strax efter båtarna i ÅF Offshore Race som sätter kurs mot Gotland.
Nord Stream Race går i mål i St. Petersburg 4 juli. Efter två In Shore Race-segrar (Köpenhamn och Stockholm), en etappseger (Köpenhamn-Stockholm) och en tredjeplats (Kiel-Köpenhamn) ser det lika ljust ut som en svensk midsommarnatt för den unga KSSS-besättningen.

Top