IDEC Sport mer än halvvägs i jakten på jorden-runt-rekordet

Maxi-trimaranen IDEC Sport är nu mer än halvvägs på sin segling runt jorden i jakten på Jules Vernes Trophy. Förra året startade både IDEC och Spindrift i ett försök som båda maxi-trimaranerna avbröt efter att förhållandena inte medgav ett nytt rekord. IDEC Sport gör nu ett nytt försök och än så länge ser det lovande ut.


Skepparen Francis Joyon och hans i sammanhanget lilla besättning på fem man ligger för tillfället cirka 1200 distans för rekordet som innehas av Loick Peyron och hans Banque Populaire V. När IDEC för några dagar sedan passerade halvvägs-märket runt jorden hade de haft en snittfart på imponerande 28,7 knop! Nu har väder och vind, trots att trimaranen befinner sig långt söderut på gränsen till södra oceanen, lugnat ner sig lite det senaste och framfarten är lite långsammare för tillfället.

Man har runt 2000 distans kvar till Kap Horn som är den sista av de tre "rundningsmärkena" runt jorden. De andra två, Godahoppsudden och Cape Leeuwin, är redan avklarade. Spana in videon nedan från avfärden och följ rekordförsöket på www.idecsport-sailing.com.Top