Idag drar VM igång för 5 svenska J/70-lag

Idag går första startskottet för VM i J/70. Med 90 lag (cirka 400 seglare) från 23 olika länder på plats är det ingen tvekan om att klassen från 2012, designad av Alan Johnstone, är populär, så även i Sverige. Vi tycker förstås det är extra kul att se inte mindre än fem svenska lag på VM-linjen (se lista nedan).

Spännande dagar och intensiv racing väntar för svenska Pandion Racing, Team Pro4u (silver på SM), Intermezzo (regerande svenska mästare), Elvis och Happy Yachting (brons på SM).

Incheckning och mätning av båtar, segel och besättning startade redan fredagen den 14 oktober. På måndagen värmde man upp med träningsrace och idag tisdag är planen att skjuta igång VM:et klockan 11:00 om förhållandena tillåter förstås. Man seglar fram till på lördag och mästerskapet avslutas samma dag med prisutdelning klockan 19:00. Nu önskar vi våra svenska deltagare härlig segling och ett varmt lycka till.

Svenska deltagare (nummer, segel, klubb, skeppare)

21: PANDION RACING, SWE 436, KSSS, Jon Sindeman
32: TEAM PRO4U, SWE 786, KSSS, Patrik Forsgren
49: INTERMEZZO, SWE 1088, KSSS, Jonas Kjellberg
84: ELVIS, SWE 1489, KSSS, Filip Engelbert
91: HAPPY YACHTING, SWE 1563, KSSS, Mikael Lindqvist

Klippet nedan ger en känsla av vad som väntar. För mer information samt kontinuerliga uppdateringar rekommenderar vi arrangerande klubbs hemsida: yacht-club-monaco.mc.

Top