I helgen kan du se Mästarnas Mästare live hemma i soffan...

I Mästarnas Mästare i Båstad avgörs vem som är Sveriges bästa seglare. Hamnen.se har under två år producerat ett tv-program om eventet men satsar nu fullt ut och sänder live på webben under hela kappseglingen 20–21 oktober.


Värm upp inför helgen med promofilmen genom att klicka här!

Marit Söderström och Claes Olivecrona kommer att kommentera när våra olympiska stjärnor utmanas av såväl juniorer som seglarlegender.

Det blir stjärnspäckat i årets Mästarnas Mästare där alla som har vunnit SM i en klass gör upp i identiska CB66-båtar. Våra olympiska medaljörer är på plats samt seglare som deltagit i Volvo Ocean Race och America's Cup. Men det roligaste är att stjärnorna kan bli uppläxade av Sveriges unga elit. Och av korpenlirarna.

Seglingen arrangeras av Svenska Seglarförbundet som hittills fått in anmälningar från 37 lag som alla består av tre seglare. Bland andra kommer årets olympiska bronsmedaljör i Laser, Rasmus Myrgren, att deltaga tillsammans med sin coach Thomas Rahm. Förra årets bronstagare Jonas Von Geijer, som i år seglade OS i 49er, utmanar också. På legendarsidan har vi bland andra Hans Wallén som kan vara lika underhållande som han är erfaren. Han inledde sin karriär med att vinna VM i Optimist, något ingen annan svensk lyckats med förr eller senare. Nu har han vunnit SM i C55 och kanske kan trycka till nuvarande eliten.

Seglingen i Mästarnas Mästare är enormt intensiv med korta banor precis utanför piren i Båstad. Alltså en perfekt arena för att kunna göra en bra livesändning om segling. Det är inte ovanligt med vurpor. Förra året slog flera båtar runt när vinden ökade.

– Vi kommer att ha fasta kameror på land och en rörlig kamera på vattnet som snabbt kan vara på plats vid spännande situationer som vurpor, starter och krockar, vilket det var gott om förra året. Om vi får tekniken att lira precis som vi vill kommer vi även att kunna ha några kameror ombord på båtarna, berättar Gustav Morin som producerat tv-programmen till Viasat Sport från eventet de senaste åren.

Tidigare olympiske seglaren Marit Söderström agerade kommentator för SVT under sommarens OS-seglingar. Nu tar hon plats i speakerbåset bredvid Hamnen.ses Claes Olivecrona som kanske är mest känd för sin skruvade humor men också har en hel del seglingsmeriter i ryggen. De kommer att bli ett intressant radarpar.

Sändningarna publiceras via Hamnen.ses streamingpartner Solidtango och kommer att pågå under hela eventet. Fokus ligger på de mest avgörande racen och på intervjuer med olika profiler. Alla websajter och bloggar är fria att dela sändningen på sina egna sajter.

– Det här är lite av ett expriment med en väldigt kostnadseffektiv setup där vi siktar på att nå riktigt bra kvalitet trots små resurser. Vi siktar på att få bra spridning genom att alla som följer sändningarna delar med sig i sociala medier och att redaktörer på nordens alla båt- och seglingssajter hjälper oss att sprida sändningen på sina egna webbplatser, säger Gustav Morin.

Top