Hunnebo vann första omgången av Allsvenskan

Det blev SFS Hunnebo som tog hem premiäromgången av Allsvenskan som avgjordes i helgen i Strängnäs. Men segern satt långt inne eftersom Hunnebo och Särö samlade ihop lika många poäng – men Hunnebo vann med sex segrar mot fyra i helgens tolv omgångar.

Under fredagen och lördagen bjöd Strängnäs på fina kappseglingsförhållanden med en bra vind på 4–6 m/s, mestadels soligt och varmt och skönt. Men på söndagen gick det inte att segla eftersom det aldrig kom någon vind och därmed var det resultatet efter lördagens seglingar som också blev hela omgångens slutresultat.

- Strängnäs visade verkligen sin bästa sida i fredags och lördags med fantastiska förhållanden. Att segla på en insjö istället för ute på havet ger ofta mer nyckfulla vindar. Hunnebo behärskade dessa bäst samtidigt som Särö, som var nykomlingar i Allsvenskan 2018, fortsätter att imponera, berättar tävlingsledaren Isabelle Lindsten. 

Mycket folk hade samlats ner i hamnen mitt i Strängnäs där seglingarna pågick utanför Ångbåtsbryggan och det var lätt att följa dramatiken från land.

För SFS Hunnebo från Hunnebostrand, drygt tio mil norr om Göteborg, seglade Magnus Lundgren, Urban Lagnéus, Julia Edvardsson, Kajsa Mattsson och Peter Busck. Och det var inte helt oväntade segrare eftersom Magnus Lundgren har rekordet från flest race-segrar i rad från 2017 i Gottskär då han ledde sitt lag till åtta raka segrar. Men den här gången bjöds de bjöds på bra motstånd främst från Särö (Tobias Bergqvist, Christian During, Björn Palmquist; Lisa Rydbacken).

Allsvenskan avgörs i fyra omgångar och nästa omgång arrangeras i Limhamn i Malmö om två veckor (31 maj-2 juni). Tredje deltävlingen arrangeras, precis som 2018, i Örnsköldsvik 23–25 augusti och sist ut är Västerås som tar sig an finalen i allsvenskan 13–15 september.

Allsvenskan efter en av fyra omgångar

 1. SFS Hunnebo
 2. Särö BK
 3. Hjuviks BK
 4. KSSS
 5. Stenungssunds SS
 6. Strängnäs SS
 7. Skanörs BK
 8. Malmö SS
 9. Halmstads SS
 10. GKSS
 11. Örnsköldsviks SS
 12. JK Västerås
 13. Stockholm 606-klubb
 14. Upsala SS

…………………………………………….

 1. Hudiksvalls SS
 2. SS Hjälmaren
 3. Oxelösunds SS
 4. SS Kaparen
Top