Hugo Boss seglar vidare (video)

Alex Thomsons båt Hugo Boss seglar vidare och kommer att stå på startlinjen till Vendée Globe 2024 med ny skeppare. Det är schweizaren Alan Roura som har köpt båten.

Vem år då Alan Roura? Han har två Vendée Globe under bältet och båda gångerna deltog han som yngst i stratfältet. 2016 slutade han på 12:e plats, då 23 år gammal och nu senast 2020, 27 år gammal, slutade han på 17:e plats.

Alex gick tidigare i veckan ut med att han inte kommer att segla Vendée Globe 2024, du hittar artikeln på "Alex Thomson kliver av racingscenen".

Båten, en VPLP-design, är radikal och bevisligen riktigt snabb så länge den håller. Det är ingen hemlighet att "tekniska problem" har satt käpparna i hjulet under dess korta karriär.

Alex och Alan kommer att segla tillsammans under en överlämningsperiod.

Alan Roura seglade in som nummer 12 i Vendée Globe 2020. Foto: Olivier Blanchet, DPPI, Vendée Globe

Det är ingen tvekan om att Alan siktar på pallplats. Inom kort kommer han att avslöja sin huvudsponsor. Så här kommenterade han köpet av Hugo Boss i ett pressmeddelande (fritt översatt): "Köpet är en del av mitt prestandaprojekt 2024 och önskan att deltamed en båt som både är snabb och pålitlig, med vilken jag kan upptäcka den fulla potentialen efter tre träningssäsonger före start."

Top