Holländska Mandy Mulder upp i topp i Lysekil

Och svenskhoppet Marie Björling Duell har tappat till femte plats


Mandy Mulder har med tio segrar och endast tre förluster tagit täten i Lysekil Women’s Match. Därmed petar holländskan ner titelförsvarande danskan Camilla Ulrikkeholm, som har 9 – 2 i matcher, till andraplatsen. Dock haltar tabellen något, då flera av besättningarna har seglat olika antal matcher.

– De svagare vindarna är taktiskt utmanande, men vi har löst det fint och tagit fyra raka segrar idag, strålar Mulder, som bara förlorade dagens första match mot Marie Björling Duell.

Svenskan vann även sitt möte mot klubbkamraten Anna Kjellgren från GKSS, men förlorade mot Sally Barkow, USA, och Alexa Bezel, Schweiz. Efter dagens 2 – 2 i matcher har Björling Duell totalt vunnit fem och förlorat sju matcher, samma resultat som amerikanskan. Tack vare seger i deras senaste inbördes möte ligger Barkow på fjärde plats, medan Marie halkat ner till femteplatsen så här långt.

– Vi drog på oss ett väldigt onödigt straff i matchen mot Barkow, efter att inte ha hållit undan när hon hade rätt till väg. Sedan var den matchen över, suckar Marie, som verkar stridslysten inför fortsättningen.

– Ja, vi blir bättre hela tiden och nu ska vi plocka fram en ännu högre växel. När det kommer till semifinaler handlar det om utslagning, och då blir det ett annat mentalt spel där vi kan ha nytta av vår stora rutin, tror den 45-åriga sexfaldiga VM-medaljörskan, som alltså fortfarande hoppas nå semin.

Blott 21-åriga Alexa Bezel seglar sin första Grade 1-tävling (Internationella Seglarförbundets högsta klassificering) och har rimligen inte samma rutin, men med stor entusiasm och glädje ombord har hon lyckats ta sig till en tredjeplats så här långt.

– Vi hade inga som helst förväntningar, utan ville bara ha kul och skaffa oss mer erfarenhet. Men nu ska det bli spännande att se hur långt vi kan gå, skrattar hon.

Lysekil Women’s Match fortsätter under fredagen med avslutningen av round-robin (alla möter alla) och därefter går man direkt på semifinal med de fyra främsta.

Ställning i Lysekil Women’s Match. Placering/namn/nationalitet/vunna matcher/förlorade matcher:

1. Mandy Mulder, NED, 10 – 3

2. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 9 – 2

3. Alexa Bezel, SUI, 8 – 5

4. Sally Barkow, USA, 7 – 5

5. Marie Björling Duell, SWE, 7 – 5

6. Caroline Sylvan, SWE, 4 – 7

7. Silvia Roca Mata, ESP, 4 – 8

7. Petra Kliba, CRO, 3 – 9

9. Anna Kjellgren, SWE, 2 – 10

Resterande program för Lysekil Women’s Match:

Fredag 10 augusti förmiddag, round-robin avslutas

Fredag 10 augusti eftermiddag, semifinaler påbörjas

Lördag 11 augusti förmiddag, semifinaler avslutas

Lördag 11 augusti eftermiddag, finalseglingar!

Lysekil Women's Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken. Nio av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjunde upplagan av Lysekil Women's Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Midroc, Phonera, Musto, Svitzer och Liros är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Mer information om Lysekil Women’s Match:

www.lysekilwomensmatch.se

http://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Top