Historisk start i Skanörs hamn för Division 1

Igår var det en historiskstart för den nya kappseglingen Division 1 som arrangeras av Skanörs Båtklubb. 


Division 1 är alltså tävlingen under Allsvenskan och den första starten någonsin gick igår klockan 11,00. Det är 5 lag som tävlar och de beräknas genomföra 30 seglingar under helgen. Vinden var igår till en början ultralätt och säsongsstart innebär lite ringrost för seglarna och mycket spänning för åskådarna.

Lördagens seglingar avslutades i klart bättre vindar och med mycket nöjda seglare som genomfört 14 av 30 seglingar kunde tävlingsledningen konstatera en lyckad dag på vattnet. Idag väntar ytterligare 16 seglingar.

Arrangörsklubben Skanör Båtklubb har en besättning på plats som leder efter 6 vinster tätt följd av Karlskrona med 4 vinster. Totalvinnare koras i morgon och det är fortfarande tillräckligt många race kvar för att ge otroligt mycket spänning imorgon.

Deltagande lag:

Bjärreds Optimistklubb

Karlskrona Segelsällskap

Malmö Segelsällskap ( kvinnlig besättning)

Optimistjolleklubben Timan Sölvesborg

Skanörs Båtklubb

Mer info kring Division 1 taget från SvenskSegling.se

"Upplägget är enkelt. Klubben sätter ihop ett lag, anmäler sig till de två deltävlingarna som arrangeras i regionen och tävlar mot 17 andra klubbar om att ta en plats i den nationella ligan, Allsvenskan. Båtar tillhandahålls av arrangören, det enda man behöver ha med sig är lämpliga seglarkläder och en härlig teamkänsla inom klubben."

Information tagen från Svensk Seglarförbundet och pressmeddelande från Skanörs Båtklubb. 

Top