Hela Swe Sailing Team på banan idag (video)

Den här artikeln publiceras i samarbete med Skandinaviens mest kappseglingsorienterade butik One Design Center som du hittar i Saltsjö-Boo utanför Nacka i Stockholm, samt på hemsidan www.onedesigncenter.se förstås.

Vilken dag för Swe Sailing Team med samtliga på vattnet. Först ut var 470 dam, Laser, Nacra 17 och Laser Radial. Därefter var det dags för 470 och Finnjolle.

OS-debutanterna Olivia Bergström och Lovisa Karlsson seglade sin andra tävlingsdag och avancerade fyra platser efter morgonens race och ligger nu på 15:e plats efter serien (17), 9, 10 och 16.

Jesper Stålheim ligger på en total 11:e plats i tabellen efter serien (22), 11, 1, 20, 4, 17, 11 och 9. Jesper har nu seglat 8 av 10 race och har goda möjligheter att plocka placeringar då det inte är mycket som skiljer honom från i alla fall de tre närmsta.

Emil Järudd och Cecilia Jonsson har nu seglat hälften av sina race och ligger på14:e plats. Med tanke på den jämna serien (17), 13, 11, 16, 12 och 14 skulle man kunna dra slutsatsen att de seglar stabilt men vi hoppas på kommentarer från duon längre fram idag.

Vi gläder oss åt att kunna rapportera att Josefin Olsson fortsätter att prestera på topp och ligger på en hedrande tredje plats med serien (34), 15, 8, 4, 1, 6, 4 och 9. Det återstår två race för Josefin i grundomgången.

Vi gläder oss också åt att även Max Salminen verkar stabil med serien 8, (12), 7, 8, 12 och 8 vilket tar honom till 10:e plats i totalen.

Sist men inte minst har vi 470 herr som kanske är det lag i SWE Sailing Team som har högst yttre förväntingar på sig men det verkar som om Anton Dahlberg och Fredrik Bergström orkar stå pall för pressen. Efter morgonens seglingar ligger de på tredje plats med serien 1, (15), 8 och 5.

   

Det finns flera ställen att följa resultaten men vi har fastnat för sidan olympics.com.

Som vanligt väntar vi en mer detaljerad rapport med intervjuer från Svenska Seglarförbundet senare idag. Tills dess kan du njuta av World Sailings summering på youtube efter fjärde racedagen. Den är något fattigt på grund av kommersiella rättigheter till rörligt material (se klipp nedan), men vi hoppas ändå att den kan bidra med lite känsla från de Olympiska Spelen.

Gårdagens rapport från Svenska Seglarförbundet hittar du på Anton och Fredrik vann första racet i OS.

I Sverige är det Discovery som har TV-rättigheterna vilket betyder att du kan se OS på Kanal 5, Kanal 9 och streamingtjänsten Discovery+. Seglingskommentatorerna är Hanna Ericksson och Paul Ahlgren.

Här har vi summerat hur du lättast följer OS-seglingarna: Så här följer du OS-seglingarna.

One Design Center är Skandinaviens mest kappseglingsorienterade butik med världens främsta varumärken inom segelsporten. Vi kombinerar ett starkt sortiment med bra priser och ett gediget kunnande. Kolla in sortmentet på vår hemsida www.onedesigncenter.se.

Top