Havet Runt: ATLANTEN CHECK

Seglarna ombord på Divina Remi har anlänt till Barbados efter 21 dygns segling.


Linn, Gustav, Anna och Mårten kan nu bocka av Atanten på sin att-göra-innan-man-dör lista och det är med glädje vi meddelar att allting har gått bra. 

De kastade loss från Gran Canaria den 4 december och 21 dygn senare anlände de till Barbados. Det har under hela resan hållt sams, mycket bättre än Linn först förutspådde (länkar till fler artiklar finns längre ner). 

Så här skriver de till oss: 

"Överseglingen har gått jättebra! Vi fick mycket fisk. Från Teneriffa, utanför Cape Verde gick det ganska långsamt, för att sedan öka på ordentligt så att vi kom över på 21 dygn.


Allt är saltigt och fuktigt men alla är glada och nöjda och det har verkligen gått riktigt bra även om det blåste runt 16 m/s ett antal dagar och man fått sig många blåmärken längs med vägen i gungningarna."

Vi frågade hur det var med mat och vatten, ifall det nånsin blev kris ombord. De svarade glatt att de hade bunkrat upp mat och vatten så de skulle kunna vara ute minst en månad till. 

Äntligen har de seglat över Atlanten vilket var ett av de stora målen men ännu är det mycket kvar på resan. 

Tidigare inlägg hittar du här, Projektet Havet Runt- Gustav och Linn seglar runt jorden, Framme i Las Palmas utan sjösjuka, Havet runt: Nya medlemmar kämpar med sjösjuka, Linn är van och NU HAR DE KASTAT LOSS "Hörs på andra sidan". 

Top