Happy Yachtings EM-guld veckans viralare

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 49 landar Happy Yachtings EM-guld i Fareast 28R.

Vi har verkligen varit bortskämda med svenska medaljer på den internationella kappseglingsbanan i år. Happy Yachtings EM-guld kan dock bli det sista. På andra och tredje viralplats den här veckan landar en stulen segelbåt (som lokaliserades flera månader senare i en helt annan del av världen tack vara sociala medier) respektive profilreportaget med Markus Jenkinson som gjort segling till sitt yrke. Upp på fjärde plats seglade vår uppvärmning inför America's Cup Preliminary Regatta Jeddah (Nyfiken på hur det gick? Surfa vidare till notisen ETNZ vann andra regattan inför America's Cup - sorry for the late Spoiler Alert). Sist in på listan kvalade våra bästa icke-båtpryltips.

1. Happy Yachting vinner EM i Fareast 28R

Happy Yachting, med skeppare Pär Svärdson, lyckades hålla hög nivå genom hela europamästerskapet som avgjordes på Cypern i helgen. Laget knep guldet med den hyfsat snygga serien; 2, 3, 1, 1, 1, (14.0), 1, 1, 1, 2, (7.0) och 3, eller vad säger du? Utöver Pär bestod laget av Mikael Lindqvist (rorsman), David Jonsson (storskot/taktik), Tomas Hansson (trim) och Martin Gadman (fördäck).

2. Stulen segelbåt upphittad i annan del av världen tack vara sociala medier

Det var i juli som Hanse 599:an Mischief stals från en marina i Kroatien. Segelbåten är nu upphittad, i en annan del av världen - tack vare sociala nätverk. eSysman SuperYachts berättar hur det hela gick till.


Foto: Cornelia Avenarius

3. Segling som yrke: Häng med Markus Jenkinson som riggare och professionell seglare

23-åriga Markus Jenkinson från Stockholm brinner för segling. Det är inget snack om saken. Så mycket att han har gjort seglingen till sitt yrke – och har stora ambitioner framåt. Men seglargymnasiet var inget alternativ, utan han valde en annan väg som har tagit honom över hav, till Karibien och IMOCA 60. Häng med “Mackan” en dag på jobbet och hans väg till en karriär inom segling.

4. Allt du behöver ha koll på - Andra America's Cup-regattan

Det är dags för nästa drabbning mellan America’s Cup-lagen. Den här gången är det Saudiarabien och Jeddah som står för värdskapet. Spektakulära scener är att vänta när de sex AC40:orna ställer sig på startlinjen. Kommer American Magic vinna den här gången också, eller är Peter Burlings revanschlust för stor? För dig som vill följa regattan följer all nödvändig information här.

5. Vi listar våra bästa icke-båtprylar

Det finns prylar som är specifika för båtliv – och så finns det sådant som är praktiskt, kul och rent av ovärderligt att packa ner i väskan eller alltid ha ombord när du ska ut på sjön. Här listar vi några riktiga bra-ha-grejer att skriva upp på sin önskelista till jul, eller kanske ge bort i julklapp till någon du vet älskar livet till sjöss?

Top