Hanna Klinga är tillbaka!

Julia Gross och Hanna Klinga satsar stenhårt mot OS i Tokyo 2020. Men i vintras fick de ett bakslag efter att Hanna skadat foten. Julia har fått träna utan Hanna och har bytt runt lite bland olika gastar. Men nu är Hanna äntligen tillbaka och nu kan deras satsning fortsätta på riktigt!


Så här skriver Julia om att ha sin gast tillbaka:

Det är med STOR glädje jag välkomnar Hanna tillbaka i båten efter hennes skada!

 

Äntligen har läkarna gett klartecken till att börja segla. (Kanske inte riktigt till att leka runt som i den här videon men men... Vi är glada för det lilla). Första steget blir att lite försiktigt komma ut båten och därefter trappa upp både intensiteten och timmarna på vattnet.

 

JARRRÅÅÅ!!

 

/Julia

.

Om Team Gross/Klinga

Ett äventyr, glädje, passion, en strid; upp & ned, jorden runt!

Julia & Hanna siktar på medalj; på riktigt! De gör det i seglingens Formel 1 för tjejer: 49erFX. I 25 knop över vågorna är skillnaden mellan succé och katastrof hårfin… 

Och erfarenhet och meriter har dem; Hanna representerade Sverige i OS i Rio och Julia var hennes värsta konkurrent om Sveriges OS plats. De har även SM-guld, Världscupsegrar och för-OS medaljer var för sig.

Utanför banan har de alltid varit kompisar men nu satsar Julia och Hanna tillsammans mot Tokyo 2020.

Efter bara fyra veckors träning tillsammans erövrade teamet en fjärdeplats på Europamästerskapen i Kiel, Tyskland i somras och för det blev de utnämnda till Årets kvinnliga seglare i Sverige 2017 och ingår i Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram.

Väskorna är nu packade och resan har börjat mot teamets första stora mål: att kvala in Sverige till OS på VM 2018.

Följ Julia Gross & Hanna Klingas öden och äventyr med sikte på medalj på OS i Tokyo genom att följa kanalen och få notiser när nya videoklipp läggs upp!

Top