Hårdvindsrepa i topp på veckans virallista

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Högst upp klättrar en hårdvindsrepa under ikoniska Race to Alaska (R2AK). På andra plats landar efterspelet av Emirates Team New Zealands djupdyk med deras sprillans nya AC40:a. Notiserna som erövrade tredje och fjärde plats ligger helt rätt i tiden; en vinterutmaning i form av Makramé respektive försäsongsmys i en av Four Lakes Ice Yacht Clubs medlemsverkstad. Sist men inte minst värmer vi upp inför ikoniska Rolex Sydney Hobart Yacht Race som startar från Sydney Harbour på Annandagen den 26 december. Med detta önskar vi dig en riktigt bra start på veckan!

I veckans lista inkluderar vi även två bubblare i form av spännande nyheter från två av våra stora varv i Norden; Bygg din egen Arcona 50 och Den bästa bluewater-cruisern vi någonsin byggt. Alltid kul med nya båtar!

1. Reva i 30 knop - som ett proffs

I det här racet* gäller det att ha koll på grejer och system, då misstag i den här typen av förhållanden, inte bara kostar utan också gör ont.

2. Tvärnit och 90 graders gir på dryga sekunden

För bara några dagar sedan gick Emirates Team New Zealands djupdyk med deras sprillans nya AC40:a viral på nätet (AC40:an rejält tilltryckt efter dyk). Under tiden teamet på vattnet säkrade båten började gänget på land att granska data för att försöka klura ut vad det var som gick fel.

3. Vinterutmaning: nörda loss med dyneema

Kliar det i fingrarna så här off-season? Här kommer en vinterutmaning, perfekt att sysselsätta sig med framför brasan. Dessutom kan det bli en fin present till en när och kär.

4. Inspiration inför vintersäsongen

Four Lakes Ice Yacht Club är en av de mest aktiva isjaktssällskapen i Nordamerika. Klubben har byggt isjakter och tävlat i över 100 år. De håller främst till på Lake Kegonsa, Lake Monona och Lake Mendota, men deltar även i regattor internationellt. Allt handlar dock inte om vad som händer på isen. I klippet nedan får vi hänga med in i verkstaden och se när en mast till en C Skeeter blir till.

5. Teaser: Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Cruising Yacht Club of Australias (CYCA) Sydney Hobart Yacht Race har inspirerat seglare sedan 1945. Rolex har varit stolt namnsponsor i 20 år. I år går starten - precis som vanligt - på Annandagen den 26 december. Och räkna med att racet till och förbi Sydney Heads - precis som vanligt - kommer att följas av tusentals, irl och på TV .

Top