Högt och lågt på veckans virallista

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Den här veckan spretar den både högt och lågt. I topp ligger en dramatisk wipeout, följt av nya, återvinningsbara DIVA 34 SE samt 300 avskräckande hästkrafter i fel händer. På fjärde plats landar en inspirerande babordstart i världsklass och sist en notis om att första svenskflaggade båten i ARC nått hamn i Saint Lucia.

1. Vågat beslut slutar i total wipeout

Alla som är vana att hantera vågor vet att timing är A och O. Det här klippet har cirkulerat på nätet en längre tid. Enligt obekräftade uppgifter bestod besättningen av ett gäng erfarna regattafunktionärer med ansvar för att sätta ut bojarna. Trots lång väntan på en lucka missbedömde de situationen och sveptes med vågorna som lokalt fått öknamnet "Tres Marias".

2. NYA Diva 34 SE - En av världens första återvinningsbara segelbåtar

Nu presenterar svenska Diva Yachts den första seriebyggda helt återvinningsbara segelbåten med skrov, däck, segel och annan utrustning i återvinningsbara material. Kombinerat med eldrift skapas en båt med minimala klimatavtryck. Nya DIVA 34 SE ger dig den senaste teknologin för ett grönare båtliv.

3. 300 hästkrafter i fel händer

För nästan exakt ett år sedan hade det kunnat gå riktigt illa i Perth hamn. Som tur är blev ingen person träffad av den hoppande motorbåten.

4. Babordsstart i världsklass

Det här måste vara en av de bästa babordsstarterna vi har sett.

5. ARC: Första svenska båten har fast mark under fötterna

Deltagarna i årets upplaga av Atlantic Rally for Cruisers (den 37:e) kan i alla fall inte klaga på seglingsförhållandena. Visst har det brallat på lite extra ibland, samt bjudits på ett och annat stiltjebälte (det får man räkna med på en etapp som sträcker 2700 M), men däremellan har passadvinden levererat alldeles lagom många m/s för en ganska behaglig och förhållandevis snabb överfart från Kanarieöarna till Karibien och Saint Lucias stränder.

Top