Här är Volvo Ocean Race nya On Board Reporters

För två år sedan kunde vi se vår egna Anna-Lena mönstra på Team SCA och genom hennes kamera följa laget runt jorden. Hon agerade OBR, eller On Board Reporter och igår tillkännagav Volvo Ocean Race vilka som gör jobbet i år. 

Flera tusen ansökningar inkom till Volvo Ocean Race och utav dessa har nu tio tagits ut för att göra jobben ombord. I gruppen återfinns en prisbelönt äventyrsfotograf, extremsportsfilmare, en Volvo-seglar-son som börjat med dokumentärfilmning och en före detta militär som jobbat i mellanöstern. Ett hårdnackat gäng redo att ge sig ut på det tuffaste äventyret ett reporter kan tänka sig. 

Sam Greenfield (USA)

Sam gör återigen racet efter att ha rapporterat ombord Dongfeng 2014-2015. Han är den förste OBR:en att lyckas fånga en VO65a på film genom drönarflygning, samtidigt som båten seglas. Sedan han klev i land i Göteborg 2015 har han arbetat med Oracle Team USA under America's Cup på Bermuda.

Jen Edney (USA)

Jen är en av branschens mest kända äventyrsfotografer och gör ofta jobb för National Geographic Magazine och återfinns på listan ‘Nine Female Photographers Who Push The Limits’. Hon är ursprungligen från Nebraska, en stat långt från havet men har trots detta kunnat lägga 50 000 Nm bakom sig. 

Konrad Frost (Storbritannien)

Konrad gjorde först Clipper Race vilket gav en naturlig infart till Volvo, ett race han drömt om sedan barnsben. Han är välkänd inom kretsarna och har goda insikter i Volvo Ocean Race då han arbetat för Volvo Ocean Race TV series och CNN Mainsail. 

Jeremie Lecaudey (Frankrike)

Jeremie är, jämfört med många andra OBR, ingen seglingsveteran som alltid drömt om racet. Däremot är han mycket erfaren kring extremsportsproduktion och har en bakgrund inom kitesurfing och skidåkning. Han har bland annat filmat för Kiteboarding World Tour och Internationella Skidsportförbundet. 

Martin Keruzoré (Frankrike)

Martin är uppvuxen till sjöss och har senaste decenniet arbetat med filmning, redigering, regissering och fotografering. Ända sedan ung ålder har han seglat mycket och deltagit i många franska projekt, så som L’Hydroptere’s första hastighetstest. 

Richard Edwards (Storbritannien)

Richard är även han uppvuxen i havseglingen och under 2015 blev Richards passion även hans yrke när han seglade Clipper Race som kameraman och producent. Det var tack vare detta han insåg sitt kall och valde att söka sig till nästa stora utmaning.

James Blake (Nya Zeeland/Storbritannien)

James har blivit känd för sina fotoskills inom naturfotograferingen. Han har gjort jobb för såväl BBC som Discovery innan han valde att gå i sin fars fotspår och segla ett Volvo Ocean Race. James är nämligen son till legenden Sir Peter Blake. Att ta sig långs sträckor till sjöss är inget nytt för James som 2012 rodde över Tasmanhavet tillsammans med tre andra. 

Tom Martienssen (Storbritannien)

Tom är en föredetta militär som sadlat om till journalist. Efter två turer till Irak och arbete för såväl BBC som CNNs livesändning från Mount Everest söker han nu nya utmaningar. Trots tidigare erfarenheter tror Tom att Volvo Ocean Race kommer bli den tuffaste utmaningen hittills.

Brian Carlin (Irland)

Brian har erfarenhet från när det går snett till sjöss. Han seglade ombord Vestas Wind 2014-2015 och hade han suttit på sin plats när laget gick på grund hade han kanske inte funnits här idag. I år har han siktet inställt på att faktiskt ta sig hela jorden runt, inte bara 2,5 etapp.

Ugo Fonollá (Spanien)

Ugo är yngst av alla OBR i år och har drömt om jobbet i många många år. Han är uppvuxen inom seglarvärlden men utbildade sig till ingenjör innan han valde att lägga allt krut på att fullborda sitt livsmål. Nu, sex år senare, går drömmen i uppfyllelse.

Läs mer om On Board Reportrarnas jobb på www.volvooceanrace.com.

Top