Gone with the Wynns - upptäck Marquesasöarna

Möt Jason och Nikki Wynn! 

Paret från Dallas, Texas bestämde sig för 2.5 barn, huslån, kontorsjobb och villa inte var något för dem. De sålde allt de ägde för att skapa sin egen "American Dream". 

I fyra år reste de runt USA i en ombyggd husvagn, 2016 bestämde de sig för att jaga horisonten och ge sig ut på de sju haven ombord på sin katamaran Curiosity. 

Kolla när de letar lunch på Marquesasöarna i Franska Polynesien! 

Marquesasöarna, marquesiska: Te Henua (K)enana - norra delen och Te Fenua'Enata - östra delen, är ett av de fem territorierna i Franska Polynesien i Stilla havet. Båda öarnas namn på marquesiska betyder människornas land. Öarna ligger ungefär 1 600 kilometer nordost om Tahiti.

Marquesasöarna är av vulkaniskt ursprung och ligger i en kedja från norr till söder inom ett cirka 500 km långt område med en area på cirka 1 100 km². Huvudön Nuku Hiva har en area på cirka 330 km² med den högsta höjden Mont Tekao på cirka 1 200 m ö.h.

Marquesasöarnas flagga 

Öarna upptäcktes den 21 juli 1595 av den spanske sjöfararen kapten Álvaro de Mendaña de Neira som namngav öarna Islas Las Marquesas de Mendoza efter sin beskyddare García Hurtado de Mendoza y Manrique, dåvarande guvernör av Peru.

Området utforskades 1804 av en rysk expedition under Adam Johann von Krusenstern och blev ett franskt protektorat 1838 och införlivades 1903 tillsammans med övriga öar inom Franska Polynesien i det nyskapade Établissements Français de l'Océanie (Franska Oceanien).

Följ the Wynns på Youtube

Top