Go Team Sweden på OK Jolle VM

Just nu seglas OK Jolle VM i Warnemünde och Fredrik Lööf seglar riktigt stabilt och har på sex seglingar bara 10 poäng.

I Team Blå-gult hittar vi Arne Malm, Bengt Larsson, Fredrik Lööf (regerande svensk mästare), Hans Börjesson, Hans Elkjaer, Jonas Börjesson, Lars Edwall, Mats Caap, Mats Hovde, Per Westlund, Roine Ericson, Sverker Hård, Thomas Hansson-Mild, Tomas Skeppmark och Ulf Sahle.

Svenskarna är på hugget under VMet och bäst av alla just nu är Fredrik Lööf vars sämsta placering efter sex race är en tredjeplats. Det är däremot långt ifrån ett säkrat VM Guld när det bara skiljer 12 poäng mellan 1-8. En annan förhandsfavorit och ingen mindre än Thomas Hanson-Mild är med i topp 8 och fightas om låga poäng och medaljerna. 

robert deaves

Efter igår är kvalificeringen klar och det börjar hettas upp i grytan. Fältet delas upp i guld och silver och minst 2 race återstår. I torsdag blev det tyvärr en lång väntan på vind som aldrig kom så eventet ligger en dag back vilket förhoppningsvis går att ta igen idag.

Igår däremot bjöd Warnemünde på fantastiska förhållanden och det blev solklart varför VMet går precis där, vind från väst med stora vågor och utmanande racing.

I videon ser vi två olika intervjuer med både Thomas Hansson-Mild och Fredrik Lööf om dagens seglingar.Vi hejar på allt vi kan inför dagens seglingar. För mer information besök www.2018.okworlds.org.

Top