GKSS bryter masten på kvalet till Allsvenskan

I hlegen seglas kval till Allsvenskan på KMS Nordön och topp tre går vidare till Allsvenskan nästa år. GKSS är ett av lagen som kämpar för en plats till Allsvenskan 2018 och i race 7 gick det inte som planerat... 


Allt ser ut att gå enligt plan och som kommentator Björn Smit säger kan det bli tight med de två kryssande båtarna när GKSS kommer länsandes för babord. GKSS med Victor Bergström vid rodret, Albin Boman, Otto Hamel och Caroline Bristulf som besättning, gippar mellan de två styrbordsbåtarna och som Victor säger i intervjun var det tillräckligt med skrovplats men masterna lutande åt motsatt håll och kolliderade. 

Förutom kraschen har det gått bra för GKSS och de har tagit 5 av 7 vinster vilket sätter dem på förstaplats med 7 poäng. På en delad andraplats inför dagens sista seglingar ser vi Stockholms 606 klubb och Stenungsunds Segelsällskap som båda har 13 poäng. Det blir en spännande dag på havet fylld med segling för att sen ikväll veta vilka tre lag som går vidare till Allsvenskan 2018. 

Deltagande klubbar är: 

Ekerö Båtklubb

Göteborgs Kungliga Segelsällskap

Långedrags Segelsällskap

Runmarö Yacht Club

Stenungsunds Segelsällskap

Stockholm 606 Klubb

Särö Båtklubb 

Wikens Båtselskap

Top