Girls Allowed - Annie Lush

Girls Allowed är en serie profilreportage där vi lyfter fram tjejer som lever sin dröm och den här gången lär vi känna Annie Lush. Annie har ägnat sig åt olympisk segling sedan 2002 och drivit tre egna kampanjer. Senast representerade hon UK i matchracingklassen Elliott 6m. Hon har även tävlat på World Match Race Tour (WMRT) och har tre världsmästartitlar i damklassen på meritlistan (2004, 2005 och 2010). Just nu är Annie aktuell som en av sju tjejer i Team SCA.


Nedan följer några snabba fakta om Annie. Hela hennes historia hittar du i nästa nummer av Search Magazine. Missa inte youtubeklippet längst ner som handlar om tjejernas första möte med nya VO65.

TECKNA DIG NU!

Annie Lush

Född: 1980, Poole.

Moderklubb: Parkstone Yacht Club, Poole.

Bästa med segling: Man lär sig något varje dag.

Värsta: Man blir blöt varje dag.

Motto: ” Never say die.”

Styrka: Ger aldrig upp.

Svaghet: Vet inte när det är dags att sluta.

Största framgång: OS i London 2012.

Seglingsförebild: Shirley Robertson.

Tre saker du absolut vill ha med dig off shore: 2 huvudlampor (jag förlägger oftast den första), våtservetter och mycket humor.

Vad gör du helst en ledig dag: På Lanzarote – surfing och kaffe. Hemma – lunch med tjejerna för lite skvaller och sedan segling.

Bästa bok: Svårt, jag älskar att läsa. Kanske en klassiker som ”Emma” av Jane Austin.

Favoritfilm: Gladiator – perfekt stämningssättare före en tävling.

Musik: Jag älskar musik och har en spellista för varje tillfälle. Just nu lyssnar jag på Emeli Sande.

Ovana: Jag förlorar saker, till och med på en begränsad yta som en båt.

God vana: Jag kör en gul Beetle som heter Dafne och hon får alla att le.

Mest stolt över: Min guddotter Felicity, hon är bara några veckor gammal och redan fantastisk.

Annie om att gå från olympisk segling till att korsa Atlanten i en VO70: Första natten från England till Lanzarote styrde jag för första gången. Det blåste inte mycket men vi gick fort. Det var en fantastisk känsla att flyga fram i mörkret när tanken slog mig; ”Varför har jag seglat Yngling i 10 år när man kan segla så här runt jorden!” Jag visste inte om havskappsegling var något för mig men efter det ögonblicket var jag fast.

Annie om Team SCA:s träningsprogram som löper över ungefär en månad: – Ibland går vi omkring som levande zombies. Det är tufft. Allra tuffaste för de nya i laget och för tjejer som kommer och testar. Vi har en intensiv träningsrutin med gym, många timmar på vattnet och arbete på basen. Det är fysiskt utmattande. Men vi behöver det, vi kan inte bli starka nog.

Annie om teamets första gemensamma tävling Rolex Fastnet Race: – Det var fantastiskt att komma ut på tävlingsbanan och ha Abu Dahbi vid sidan. Vi låg nära varandra hela tiden och seglingen utvecklade sig till ett gigantiskt match race.

Här är ett youtubeklipp om tjejernas första möte med nya VO65:

Top