Get to know: Land Rover BARs väderguru (video)

Det är mycket arbete på land som krävs innan seglarna på vattnet kan briljera. En av nyckelpersonerna - meteorologen.


Jessica Sweeney, ursprungligen från australiensiska västkusten, är chefmeteorolog och sitter i hjärtat av Land Rover BAR-basen. Hennes roll är kritisk och avgörande för seglarnas prestationer och jobbar dagligen med seglarlaget för att preppa dem inför seglingarna i maj och juni. 

Som tioåring började Sweeney segla och utvecklade en stor passion för sporten. 2007 såg hon Americas Cup på nära håll i Valencia och fick närapå en uppenbarelse, detta bara skulle hon göra. Nu, tio år senare, är hon uppe i ottan för att förbereda dagen för seglarna. Det handlar inte bara om att seglarna ska veta väderprognosen, de väljer även foil utefter vädret. 

- Jag går upp fem varje dag för att titta på våra vädermodeller för att se hur vädret utvecklats och förändrats under natten, säger Jessica Sweeney

Hon avslutar med ett tips till yngre seglare: Håll ett öga på himlen och intressera dig för vindens ombytlighet. Lär dig om hur varma och kalla temperaturer förändrar vinden, så kommer du förbättra din segling. 
Top