Generös prischeck till vinnaren av ÅF Inshore Race

Seglare har tävlat runt Gotland i många år och sedan två år tillbaka går starten av ÅF Offshore Race (f.d. Gotland Runt) inne på Stockholms Ström.

Till i år presenterar KSSS en nyhet under namnet ÅF Inshore Race. Det är en inomskärskappsegling från Stockholm City till Sandhamn där vinnaren får en segercheck på 25 000 kr.

– Det här är en gyllene chans för familjer och kompisgäng att känna på riktig kappsegling utan att ”behöva” ge sig ut på havet. Man kan komma med sin familjebåt till vår hamn på Skeppsholmen redan på torsdag och uppleva den häftiga atmosfären av ett riktigt stort havskappseglingsarrangemang – och ändå bara vara en vanlig semesterseglare, säger Henrik Jansson, projektansvarig ÅF Offshore Race veckan på KSSS.

ÅF Inshore Race kommer att avgöras lördag 29 juni, dvs dagen innan starten av ÅF Offshore Race. Startlinjen kommer att ligga mellan Kastellholmen och Fotografiska museet och förhoppningsvis kommer den att följas av tiotusentals åskådare.

Starten går runt lunchtid och senare på eftermiddagen går båtarna i mål ute vid Sandhamn.

Tävlingen är perfekt för seglare som av olika anledningar inte kan eller vill kappsegla runt Gotland. Det finns inte heller lika stora krav säkerhetskrav på exempelvis livflotte eller mantåg ombord. Allt som behövs är en segelbåt, en besättning och en VHF-radio – så att tävlingsledningen kan kontakta alla båtar.

Eventområdet kommer, precis som 2012, att vara Södra Blasieholmshamnen, Skeppsholmen och Kastellholmen. Området runt scenen på Skeppsholmen har byggts ut. Det blir en ny restaurang mot vattnet och seglarna, i båda tävlingarna, får ett eget område efter kajen bort mot Af Chapman med egen café- och barservering, samt egna duschar och toaletter.

Alla båtarna i ÅF Inshore Race tävlar i mätregeln SRS och vinnaren är snabbaste båt på omräknad tid – som alltså vinner en prischeck på 25 000 kr.

Top