FX-tjejerna i Sverige blir allt fler

För de olympiska klasserna är det aldrig vila. Några pausade under hösten efter OS och några andra gasade ytterligare. Antal svenska FX besättningar ökar och i dagsläget finns det 6 aktiva. 


Tre av dess besättningar har nu precis avslutat den första träningsperioden på en lång resa. Klara Wester, Rebecca Netzler, Julia Gross, Hanna Klinga, Vilma Bobeck och Malin Tengström har den sista månaden befunnit sig i Wales, Storbritanien.

Träningsgruppen har nu packat ihop och börjat resan mot södra Portugal för att få in fler timmar på havet under december, januari och februari. Vilket syns i filmerna är behövligt. Keep it up! 

Två andra besättningar befinner sig på Aspen i Lerum och tränar för att lära sig hantera en ny båt. Ronja Lundberg, Hanna Johnsson och Elin Sevedag har köpt FX master och lämnat 29ern bakom sig. Tappra som seglar i snön i Sverige! 

Ronja hälsar att de fortfarande seglar på Aspen på helgerna då det blir mörkt snabbt efter skolan.

Det roligaste:

Det som har varit roligast är att det är en ny utmaning och att det går så snabbt. Känns också kul att se fram emot våren och sommarens möjligheter till att träna och tävla på hög nivå.

Det svåraste: 

Svårast är att vänja sig med att stå i trapets. En utmaning har även varit positionering och timing eftersom i 29ern är man van vid att veta exakt hur man ska ta sina steg osv men nu är allt annorlunda!

Top