Fredrik Norén ny generalsekreterare för Svenska Kryssarklubben

Svenska Seglarförbundets styrelseledamot och utbildningsansvarige sedan tio år, Fredrik Norén blir ny generalsekreterare för Svenska Kryssarklubben.

- Jag ser fram emot att få lägga all min energi på segling och båtliv. Att dessutom få greppa rodret i en av Europas största båtklubbar för segel- och motorbåtar, Kryssarklubben, ska bli riktigt roligt, säger Fredrik

Fredrik sommarjobbade på Svenska Seglarförbundets kansli redan som 22-åring och valdes tre år senare in i Svenska Seglarförbundets styrelse.

Under sina tio år i styrelsen har han haft ett stort engagemang för utbildningsfrågor men även under många år varit drivande i Solna Strands Kappseglingsklubb. Fredrik har också under sex år varit ordförande i NFB, Nämnden för båtlivsutbildning.

-Vi gratulerar Fredrik till det nya jobbet och ser möjligheter till ett ännu bättre samarbete med Svenska Kryssarklubben framöver, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör. Fredrik har ett stort engagemang i vår idrott och har med sitt driv tillfört mycket både till styrelsens arbete men även som sailcoach i Stockholms Seglarförbund och ordförande i Solna Strands Kappseglingsklubb.

Fredrik är flygvapenofficer och kommer närmast från ett jobb som biträdande förhandlingschef för Officersförbundet. Fredrik efterträder Per Berkhuizen som går i pension.

Top