Franska utmanaren i America's Cup 

Utmanarlagen i America´s Cup utökas och i torsdags blev det officiellt att Frankrike ställer upp med Orient Express Team i jakten på den mest eftertraktade seglingstrofén genom tiderna.

Det är nu fem utmanarlag som ska göra upp om att få möta försvararna Emirates Team New Zealand i den 37:e omgången av America´s Cup. Senaste tillskottet är det franska laget som kallar sig för Orient Express Team. 

Skeppare för det nya teamet är Quentin Delapierre (andra från vänster i bilden ovan) som vi känner igen från det franska SailGP-laget. Delapierre ersatte Billy Besson i andra säsongen av SailGP. Innan dess seglade han Nacra17 och kom åtta på OS i Tokyo. 

I America´s Cup-sammanhang pratas det alltid om att tiden är den viktigaste och svåraste utmaningen - man vill alltid ha mer tid. För det franska teamet kommer tiden och valen de gör framåt spela ännu större roll på grund av den sena lanseringen. Till sin fördel har de skrivit ett tekniskt kontrakt med försvararen Emirates Team New Zealand som kommer skicka över sin data till det nya teamet.

Mer om Orient Express Team hittar du på americascup.com.

Top