Frankrike bekräftar deltagande i America's Cup

Arrangören av America’s Cup nummer 37 i Barcelona 2024 välkomnar ytterligare en utmanare. Det är franska K-Challenge Racing som nu har bekräftat sitt deltagande. K-Challenge Racing, med Stephane Kandler och Bruno Dubois i spetsen, representerar Société nautique de Saint-Tropez.

K-Challenge Racings kampanj är accepterad sedan tidigare av försvarande Royal New Zealand Yacht Squadron, det som har hänt sedan sist är att syndikatet nu har bekräftat att de kommer fullfölja satsningen.

Stephane Kandler, som är VD för K-Challenge Racing, kommenterar så här i samband med tillkännagivandet; “Bruno och jag är glada att ansluta till de andra utmanarna. Vi har arbetat bakom kulisserna i nästan ett år nu och kommer med fler fantastiska nyheter i slutet av januari.”

Stephane Kandler och Bruno Dubois, K-Challenge Racing. Foto: America's Cup

Grant Dalton, VD för arrangerande AC37 Event Limited gratulerar Stephane, Bruno och Société nautique de Saint-Tropez som outtröttligt har jobbat för att sy ihop satsningen så här långt; "Det är fantastiskt att ha fransmännen tillbaka i America's Cup som den femte utmanaren, dessutom en utmanare som kommer att tillföra både karaktär och stil till evenemanget i Barcelona."

Senast K-Challenge Racing utmanade i America's Cup var i Valencia 2007 (nummer 32).

Top