Från dröm till mardröm

Throwback: Sommaren 2016 skulle pensionärsdrömmen att segla runt Australiens kust uppfyllas. Men den krossades efter att parets katamaran kraschat rakt in i en klippa kort tid efter att de satt segel.


Ian och Carol Knights dröm om att segla runt Australiens nordvästra kust med två andra familjemedlemmar förvandlades till en mardröm efter att deras båt kört in i Montgomery Reed utanför Western Australia.

Carol Knight beskrev för det chockerande ögonblicket då katamaranen körde in i den dolda klippan när det var högvatten.

”Vi träffade den med babordsskrovet och båten spann runt, det var då aktern fastnade i klippan.”

Ett fartyg som reste från Darwin såg den olycksdrabbade katamaranen från flera kilometer och stannade för att hjälpa den strandade familjen.

En arbetare på fartyget berättade för tidningen att familjen Knight gick ombord på fartyget medan några av besättningsmännen gick ombord på katamaranen och lagade den överraskande lilla skadan på båten.

Han sade också att dom väntade med familjen i nio timmar för att tidvattnet skulle höjas igen och fick loss båten innan de rekommenderade en plats där båten kunde repareras ytterligare.

Mirakulöst kunde båten segla till Broome i norra Western Australia.

Ian Knight, en före detta bonde, byggde katamaranen själv och planerade sitt livs resa, att segla utanför Australiens nordvästra kust i tre månader.

Top