FLYGANDE DRÖMMAR

Det händer mycket i den flygande seglingsvärlden just nu. Efter en vecka av ovisshet kring ändringarna i Americas Cup där en majoritet av utmanarna själva ställer sig positiva till tävlingens utveckling, står det nu klart att cupen avgörs i en mindre båt (AC48-50). En mindre båt innebär en mindre budget, något som anses nödvändigt för framtiden.

I skuggan av detta har anmälan för Red Bull Foiling Generation, som seglas i den foilande Flying Phantom, varit öppen sedan 7 april. Tävlingen är tänkt att agera plattform för unga seglare mellan 16 och 20 år med ambitioner att ta sig upp genom den foilande seglingsvärlden. Denna cirkus kommer att seglas världen över i nationella kval och Sveriges tur blir det den 7-8 augusti när seglingarna anordnas i Malmö.

Hit hoppas man kunna locka 32 lag (64 seglare), något som om de lyckas måste anses vara en bedrift i sig. Det skall bli väldigt spännande att se namnen på de 64 seglare på mellan 16 och 20 år som vill och kan behärska en Flying Phantom i upp emot 30 knop. I vilket fall är målsättningen med detta initiativ att göra seglingen mer publiknära och detta i en klass som vad det verkar har Hollywood-ambitioner!

FLYING DREAMS “An Ocean Story”



Top