Fjolårets rookie om helgens Ice Breaker och starten på en ny säsong

I helgen kickstartar svensk matchracing med vårens första tävling; Ice Breaker på GKSS. På fältet ser vi många unga startande, och en del namn som känns igen väl, som Abenius, Kling och Dackhammar.


Vi har tagit ett snack med förra årets rookies, Sanna Mattsson med Swedish Women's Match Racing Team om förväntningarna inför årets första tävling och säsong två för laget. 

Hur känns skillnaden från förra året?

Vi är fortfarande nya i match racingen och har en lång väg att gå för att nå vårt mål, men vi har jobbat hårt under förra säsongen och vintern med att få en go sammanhållning och teamwork, något jag tycker vi har lyckats bra med.

Vi har jobbat hårt för att få ett lugn i teamet och god kommunikation ombord vilket jag tycker är en utav de största skillnaderna från förra året samt att vi börjar få koll på båten. Alla i laget börjar få koll på sina områden vilket gör att vi kan hålla oss till våra egna ansvarsområden vilket bidrar till att vi fortsätter utvecklas som vi vill.

Vad har ni fokuserat på inför helgen?

Två stora fokus; ta för oss mer i starterna och fortsätt jobba på vår kommunikation ombord. Tillsammans med vår mentala tränare Pernilla Stoor jobbar vi nu även för att hitta rätt fokus vid rätt tillfälle samt verktyg att plocka fram det utifrån olika förutsättningar. Detta är något jag tror vi i teamet kommer se stor skillnad på framöver!

Hur känns konkurrensen i helgen?

Stenhårt, det skall bli riktigt skoj och utmanande inför helgens tävling.

Vad är årets största mål?

Våra största mål under säsongen är att klättra upp till topp 20 på damrankingen när säsongen är slut samt bli inbjudna till så många WIM series event som möjligt under säsongen.

Vi önskar Swedish Women's Match Racing Team och resterande lag lycka till i helgen. Se vilka lag som stället upp i Ice Breaker och planen för Round Robin på www.gkss.se.

Top