Fina ledarinsatser prisades under Seglarträffen

Under Seglarträffen i Malmö i helgen delades tre utmärkelser ut för extraordinära insatser i svensk segling. Helena Barne utsågs till Årets ideella ledare, Mattias Karlsson till Årets tränare och Oxelösunds SS fick utmärkelsen Årets arrangör.

Årets ideella ledare
Utmärkelsen Årets ideella ledare delas ut varje år till en funktionär eller ledare som under året har bidragit till en utveckling i en klubb, förening eller arrangemang, men kan också ges till någon som har främjat seglingen som helhet.

Motivering
Klubben blommar som aldrig förr med stor juniorverksamhet.  Fokus är på glädje, utveckling och gemenskap. Verksamheten i klubben kröntes med ett Tera VM i somras. En tävling som även var diplomerad som ett hållbart event enligt Håll Sverige Rents standard. Många krafter låg bakom detta mästerskap men årets pristagare gör ett fantastiskt jobb långt utöver det vanliga!

Men ett stort engagemang och hjärta i seglingen utvecklar hon klubbens verksamhet till en allmän angelägenhet i Ljungskile med omnejd och sätter orten på kartan.

Årets Ideella ledare är Helena Barne.

Årets tränare
Utmärkelsen årets tränare utdelas varje år till den tränare eller coach som under året bidragit med värdefull utveckling av en enskild seglare eller besättning men kan även tilldelas tränare/ledare för ett lag eller en förening. 

Motivering
Vår pristagare är flitigt anlitad i många olika verksamheter. Han har en naturlig förmåga att entusiasmera och se till varje enskild individs förmåga och förutsättningar. Hen och är en mycket populär tränare & coach, kursledare och föredragshållare i många olika sammanhang.

Årets tränare är Mattias Karlsson (Sailcoach Uppland)

Årets arrangör
Utmärkelsen delas ut till den klubb som på ett förtjänstfullt sätt arrangerat ett eller flera kappseglingsarrangemang. I bedömningen ska hänsyn tas till hela arrangemanget, både på kappseglingsbanan och i land, liksom förberedelser, informationsspridning och presshantering

Motivering
Denna klubb har lång erfarenhet av att arrangera regattor både för jollar och kölbåtar. Klubbens engagemang i den årliga double-handed tävlingen 2-Star har satt klubben på den svenska seglarkartan. Att till detta addera ett Europamästerskap i havskappsegling i ORC kräver något utöver det vanliga. De 71 tävlande båtarna från 8 länder är övervägande positiva och ORC Management Committee har utryckt sitt gillande för hur klubben genomförde mästerskapet. Drygt 140 funktionärer gick man ur huse och bemannade funktioner på land såväl som på banorna till havs. I hamnområdet var det trevlig och positiv atmosfär med flera samlingspunkter med både mat och underhållning samt möjlighet för partner och sponsorer att presentera sin verksamhet.

Klubben visade stort prov på lyhördhet och flexibilitet när seglarna i sent skede föreslog en större förändring i seglingsprogrammet. Klubben bjöd också stadens invånare och media på fin uppvisning med spektakulärt sprintrace med start inne i hamnen. Klubben har bevisat att större internationella havskappseglingsevent hör hemma i Sverige.

Årets arrangör är Oxelösunds Segelsällskap (OXSS).

Top