Fia Fjelddahl 5a inför medaljracet på Para VM

Vi är inne på den sista dagen på Para VM och Fia Fjelddahl gör sitt bästa VM någonsin. Just nu ligger hon femma inför medaljracet.

Fia skriver bra rapporter på Facebook och senast skrev hon så här: 

"Först så var racen uppskjutna pga ingen vind, och sedan åkte vi ut, trots dåligt med vind så att alla som inte kunde bli utskjutsad egentligen ”missade” starten. Men det var bara 5 båtar vid startlinjen när starten skulle gå av. Skönt att det inte bara är jag som inte har en coach som kör mig ut... (jag var en av de första båtarna att lämna hamnen och hann ändå inte till starten). Efter en del väntande fick vi igenom ett race, fast det var väldigt upp och ner och orättvist med vindstyrkan (de i toppen bla. Jag hade vind men ingen annan). Det racet kom jag 6:a vilket gjorde att jag klättrade från en sjätte placering totalt till en femteplats!!! Heeeelt otroligt... väldigt tight dock från 4:e placering till 8:e placering så allt kan hända!

Imorgon (uppdatering: blev ingen segling som Fia förutspått) väntas MYCKET vind 15m/s och mer, så vi får se hur racen går. På lördag är det sedan medaljrace för topp 10 båtar där varje placering räknas x2. Så blir det inga race imorgon (fast jag tror de kommer försöka eftersom vi bara fått ihop 6 race) har jag lika stor chans att vinna som att komma på 10:e placering detta VM (okej svårt att slå Damien och Matt fast jag har gjort det förut) (och jag kan bara vinna om de kommer sist eller tjuvstartar). Men men! Jag ääälskar hårdvind nuförtiden så vad som än händer är jag lika glad för det!"

Vi håller alla tummar och tår för Fia och hoppas du gör samma, skicka en hälsning på Facebook: Fia mot Paralympics 

Top