Farr30 youth har gjort säsongspremiär!

De unga farr30 laget, farr30 youth har startat igång säsongen under gånga helgen. Det härliga vårvädret har lockat ut många seglare till säsongspremiär men ingen har gjort en lika snygg teaser-promo-video som detta team, eller?

Farr 30 Youth Training Camp. Första träningen sedan November 2012. Efter ett par månaders upphåll startade vi idag träningen med 6 elever från Seglingsgymansiet i Ängelholm. 15 grader med SV 8-12 m/s utanför Lommas fina hamn och vatten. Lite ringrost här och där hos eleverna men alla kom igång snabbt. Gippar och slag var på dagordningen och efter ett par timmar satt det mesta och vi kan vara nöjda med resultatet.


En ofrivillig broach med spinnaker runt 12 m/s efter en gipp gav många goda skratt där hälften av besättningen var halvt under vattnet då båten la sig nästan 90 grader vilket vi inte testat tidigare, nu vet vi vad som händer när man släcker i fel tamp! Vi ser fram emot start träning i morgon 5 maj och hoppas på många båtar på vattnet så vi kan testa oss mot andra besättningar! :)


Top