Första dagen på Moth-EM blev stökig - Så här gick det för svenskarna

Nu är Moth-EM igång nere i Skåne. Första dagen blev stökig med höga vågor och en del skador på båtarna. Tre race fick man in och det är italienaren Carlo de Paoli som har seglat bäst. Såhär gick det för våra svenska stjärnor:

Stefan Järudd 

Placaring: 37

Bra dag, startade starkt. Under ett av racet fick han problem med hans vertikala bärplan så hans foil var lös. "Det var en svår dag. Jag har en ny foil som är väldigt lovande, men jag hade nog inte ställt in den helt rätt, så på undanvinden i det första racet gjorde jag några kapsejsningar. Jag insåg efter seglingarna igår att min foil var lite lös vilket gjorde det ännu svårare. Så i det andra racet gjorde jag en'nosedive'i starten, vilket är ganska ovanligt! Jag hamnade såpass långt efter att jag funderade på att inte gå i mål. Men jag seglade och jag lyckades komma i mål på plats 16, vilket jag är väldigt nöjd med."

Jordan Inkyov 

Placering: 7

Martin Wigforss

Placering: 35

Försökte starta men några minuter innan start gick bulten till bommen av. Gick in och fixade det och missade starten i första racet. 

Gustav Theander

Placering: 49

Han hade en olycka där han kapsejsade och flög in i foilen och fastnade med flytvästen. Han skadade sig nästan och kom till slut loss och utgick från racet. "Jag gjorde en'nosedive'och fastnade med foilen i flytvästen och jag hängde där i tre minuter utan att komma loss. När båten till slut tippade över kom jag loss, men det var lite läskigt. Men det var en rolig dag och jag är redo för nästa dag."

Magnus Lövdén

Har sin nya foil som är snabb men han gjorde sönder trampolinen och förlorade kontroll över sina trimtampar. 

Jonatan Bergström

Placering: 48

Seglade konservativt.

Joakim Wiklund

Placering: 54

Hans kontrollsystem gick sönder och så han utgick efter första racet. "Jag hade en grym dag, rolig och massor av simmande. Jag startade alla tre race. I de två första fick jag in ett helt varv, och i det sista startade jag bara och seglade in i hamn."

Ola Persson

Placering: 58

Rasmus Rosengren

Placering: 63

Hade problem med material som tvingade honom kvar på land.

Michael Magnerius

Placering: 60

Magnus Grävare

Placering: 43

Emma Grävare

Placering: 40

"Det var väldigt kul, stora vågor och undanvindarna var häftiga. Att kränga på kryssen var inte lika kul, inte min grej. Förutom det; en bra dag, bra väder och bra människor."

Topp 10 efter 3 race:

Klicka här för att se alla resultat.

Just nu väntar man på land för att vinden ska avta.

Top