Förlist segelbåt efter krock med val lockar flest

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Högst upp landar föga överraskande historien om Raindancer som krockade med en val och bara minuter senare var på väg mot havets djup. Kapten Rick Rodriguez med besättning är oskadda, men vi lider med Rick som förlorade en trogen följeslagare och sitt hem. 

Därefter spretar listan rejält med ett tips om Netflixdokumentären om America's Cup 1983, segelbåten tillika konstverket Collective Spirit samt budgetuppdateringen för RAN III (Johan och Malins båtbygge i Skåne). Listan avslutas med något spektakulärt såklart. Enjoy!

1. Segelbåt sjönk efter närkontakt med val

Tekniken räddade våra liv, det säger kaptenen Rick Rodriguez ombord sin Kelly Peterson 44:a från 1976 vid namn Raindancer, som sjönk till havets botten bara minuter efter att den varit i närkontakt med val.

2. The Race of the Century på Netflix

Vi är inte bortskämda med den här typen av seglingsunderhållning på TV. Det är ingen tvekan om att America's Cup 1983 är värd att återuppleva, om och om igen, men ärligt talat, vore det inte också kul om Netflix riktade blickarna mot dramtiken i San Francisco Bay 2013?

3. Konstverk med ytterligare en dimension

Segelbåtar byggda i trä är ofta lika mycket ett konstverk som båt, men Collective Spirit tar hantverket ett snäpp högre. Förstår inte hur vi har lyckats undgå denna pärla. Collective Spirit är tillverkad av tusentals träbitar som donerats av allmänheten. Båten består bland annat av en bit av Jimi Hendrix gitarr, en viktoriansk polismans batong samt en del av en NASA-rymdstation för att nämna några.

4. Hur mycket har Ran III hittills kostat?

Det svenska paret Johan och Malin bygger just nu på sin nya båt hemma i ladan.

5. Äntligen kom motorbåten till glädje

Det cirkulerar en hel del märkligheter på nätet, men det är faktiskt första gången vi ser den här varianten. Om man inte tycker idén är särskilt brilliant måste man ändå ge en eloge för kreativitet, målmedvetenhet och genomförande.

Top