Första dagen på OK Jolle VM

Då kan vi äntligen börja följa OK Jolle VM i Auckland Nya Zealand. Tre svenskar på plats och i alla fall två är där för att försöka ta hem guldet.

Fredrik Lööf kom tvåa på OK VM förra året och Thomas Hansson-Mild femma. De är båda minst sagt sugna på revansch och vi vet att det kommer bli en spännande vecka att följa. Den vi ser mest fram emot att följa är Thomas dotter Maja Hansson-Mild som också flugit ner för att tävla mot de andra över 100 deltagarna.

Vi har skrivit mer om Majas resa till Auckland tidigare och hela reportaget kan du läsa på Far och dotter tävlar i samma VM

På den första tävlingsdagen var det svårt för arrangörer att få till bra racing. Vinden var skiftig och lätt vilket gjorde att det tog en lång stund innan banan blev lagd och racingen kunde starta. Fältet var aggressiva mot linjen och efter två omstarter och 18 båtar som blivit diskade kunde första racet äntligen starta.  

Det var vänstersidan som lönade sig och det var tre nyazeeländska seglare som ledde fältet runt banan. Våra svenska seglare hängde på och Fredrik fyra, Thomas nia och Maja 55a.

Vi önskar stort lycka till för imorgon! Följ seglingarna på Facebook OK Dinghy

Top