Eskadern Viking Explorers seglar över Atlanten igen

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälper varandra att korsa Atlanten - en seglats på cirka 2800 nautiska mil seglad distans. Snart är det dags igen.

Förra vinterns Viking Explorers seglar nu över Atlanten för sitt andra år med start i Las Palmas de Gran Canaria den 6 januari 2019. Vägen går med ett stopp i Mindelo, Kap Verde till Västindiens övärld. Slutdestinationen är Blue Lagoon på St Vincent (som ligger precis vid Bequia och Tobago Cays).

Initiativtagare till Viking Explorer är svenske båtjournalisten Micke Westin (släkt med vikingakungen Harald Hårfagre 37 generationer tillbaka på sin morfars sida) som är en del av basorganisationen, men där en viktig del är att deltagarna bidrar till gruppen; kan vara genom att hålla ett föredrag, anordna en strandfest eller genom att dela med sig av sina kunskaper inom något speciellt område. Många deltagare blir vänner för livet!

”Alla var lika glada över att vara framme och det var välkomstfester på strandbaren nästan varje kväll och det är otroligt roligt att få vara en del av detta glada, modiga och underbara gäng av seglare av alla de ålder och slag med båtar av varierande art och storlek. En sådan gemenskap är verkligen speciell och svår att hitta i andra sammanhang!” - Looma IV, en av deltagarna i Viking Explorers 2018

Läs mer på www.vikingexplorers.eu eller www.facebook.com/vikingexplorers.

Sista kvällen med den vänliga eskadern Viking Explorers.

Top