En segling

Det blev bara en segling för 470-klassen i världscupen i Hyeres på onsdagen. Men det räckte för Anton Dahlberg/Fredrik Bergström som visade att de just nu är bäst, när de spikade racet. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet skrivet av Mats Olsson.

Onsdagen i franska Hyeres bjöd på mycket sol, lite vind och mycket väntan.

- Det har varit en lång dag och lång väntan. Men så kom det en sen sjöbris och vi fick ett sent race som vi spikade, berättar Anton och fortsätter:

- Vi fick slita hela vägen runt. Det är små marginaler – men vi tog de stora besluten rätt. Vi har tränat mycket på länsen och det har gett resultat. Idag seglade vi riktigt fort på länsen. Det var verkligen kul.

Svenskarna leder dock inte klassen utan ligger tvåa – en poäng efter den japanska besättningen Tetsuya Isozaki/Akira Takayanagi.

Även Klara Wester/Rebecca Netzler, i 49erFX, fortsätter att segla mycket bra. Gårdagens femteplats har förbättrats till att de nu är trea i totalen efter serien 4-8-31 på onsdagen. Bakom framgången ligger hård träning och starterna.

- Den senaste tiden har vi tränat mycket med otroligt hög kvalitet Och här i Hyeres har vi startat bra både idag och igår vilket gett oss möjlighet till att kunna använda spelplanen precis som vi velat, säger Klara.

I 49er är Carl P Sylvan/Marcus Anjemark kvar på sjundeplatsen efter att ha blivit 16:e och elva idag. På tionde plats i samma klass ligger Hannes Westberg/Albin Boman efter att bland annat ha spikat dagens sista race.

I Finnjolle är Max Salminen nu uppe på en nionde plats efter en femte och en 13:e plats på onsdagen.

Detaljerade resultat hittar du här: sailing.org/worldcup/results

Top