Emil Bengtson elva på EM

Landslagsseglaren Emil Bengtson, GKSS gjorde sin bästa prestation i karriären och slutade på en fin elfteplats när EM i ILCA 7 (tidigare Laser) avslutades på måndagen i franska Hyères. - Jag är fortfarande inte där jag vill vara men absolut ett steg i rätt riktning, säger Emil.

Emil hade en mycket jämn serie under veckan med placeringarna 7, 8,12,14,12, 7, 22,15, 28 och 9 men fick en tjuvstart söndagens elfte race. Det var mycket lätta vindar på morgonen när den sista seglingen startade och seglingsledningen tvingades sedan avbryta racet på grund av för lite vind. Emil kunde då räkna bort sin tjuvstart och slutade på elfte plats på EM och femtonde totalt.
- Seg avslutning med tjuvstarten. Men bortsett från min tolfte plats i World Cup i Palma i våras så är detta min bästa prestation i karriären, säger Emil och fortsätter:
- Det är flera områden runt seglingen som jag känner har blivit lugnare, som i sin tur gör att jag är mer fokuserad ute på vattnet.

ILCA 7, den klass som tidigare kallades för Laser Standard, är en av de mest populära OS-klasserna med flest deltagande länder och utövare i världen. Det gör konkurrensen stenhård.
- Jag är mest nöjd med att jag till stora delar velat framåt i racet oavsett vart jag ligger och att jag tagit ett race i sänder. Det här är ytterligare ett kvitto på att jag gjort ett rejält lyft i år och jag vet samtidigt att jag kan ”flyga” betydlig högre med rätt stöd runt omkring mig, avslutar Emil.

Landslagsseglaren Emil Bengtson. Foto: Daniel Stenholm

Carl-Fredrik Fock har coachat Emil under EM:et och är nöjd med hans prestation.
- Superkul och helt grymt bra jobbat, av Emil. I många race hade han möjlighet att vara ännu längre fram så med denna kontinuitet och sen några extra toppar så kommer det att bli väldigt spännande att följa Emil framöver, säger Carl-Fredrik.
 
Övriga svenska placeringar:

ILCA 7

50) Ludvig Lindqvist KSSS, Utvecklingslandslaget
83) Wilhelm Kark KSSS, SWE Sailing Team

ILCA 6 dam

80) Svea Salin GKSS, Utvecklingslandslaget
84) Fanny de Susini GKSS, Utvecklingslandslaget

Samtliga resultat hittar du på onb.eurilca.roms.ar.

Ett sammandrag från sista seglingsdagen:

Top