EM i havskappsegling i Oxelösund 11 – 17 augusti

Över 70 segelbåtar från bland annat Sverige, Estland, Tyskland och Finland deltar i ORC European Championship 2019 i Oxelösund nästa vecka! Tävlingen arrangeras av Oxelösunds Segelsällskap, OXSS, som fick tävlingen till Sverige i hård konkurrens med andra europeiska kuststäder.

”Det är roligt att sätta Oxelösund på kartan som ett segelcentrum av klass. Vi ser det också som en möjlighet att skapa tillväxt för ungdomar från jolle till kölbåt, vilket medför att vi håller samman vår klubb”, säger Roger Eriksson från Oxelösunds Segelsällskap.

Efter några dagars förberedelser, segelmätningar och kontroller är det idag tisdag 13 augusti dags för ”Practice Race” som innebär tillfälle att trimma tävlingsorganisationen och för deltagarna att känna på vattnen utanför Oxelösund.

Sörmlands Landshövding, Liselott Hagberg, inviger tävlingen 18.00 i ”Race Village” i Östersviken på Femöre i Oxelösund.

Första bantävlingen går av stapeln onsdag 14 augusti 10.00. Den tävling som är mest publikvänlig är Offshore-racet som startar samma dag 18.00. I offshore-racet sker start och målgång vid piren i Femöre Gästhamn.

”Race Village” håller öppet 11 – 17 augusti dagligen mellan 11.00 och 23.00. Där kan besökare titta på kappseglingsbåtar som inte seglar just då och mingla, fika eller äta i seglarpuben. Sponsorer och andra företag finns på plats för att berätta om sina verksamheter. Mer information om tävlingsdagarna finns på hemsidan samt på Facebook.

Top