Ellen MacArthur Cancer Trust (video)

Dame Ellen Patricia MacArthur använder segling som verktyg för att hjälpa unga människor som tillfrisknar/återhämtar sig efter en cancerbehandling.


Ellen MacArthur är kanske mest känd för oss seglare som tjejen som den 28 november 2004 – 7 februari 2005 slog rekord i ensamsegling jorden runt. Ellen seglade runt jorden med specialtillverkad trimaran en på 71 dagar, 14 timmar, 18 minuter och 33 sekunder. Hon adlades dagen efter att hon gick i mål och tituleras därmed Dame Ellen MacArthur. För sju år sedan avslutade hon sin kappseglingskarriär och grundade The Ellen MacArthur Foundation, vars mål är att driva på övergången till en cirkulär ekonomi. Organisationen arbetar med opinionsbildning och att sprida information, tankar och idéer om konceptet.

Ellen driver också Ellen MacArthur Cancer Trust som i veckan annonserade sitt deltagande i Round Britain 2017 med syftet att hjälpa unga att komma tillbaka till livet efter en cancerbehandling. Mer från Ellen MacArthur Cancer Trust hittar du på Facebook.

Top