Eleonora E på torra land

Efter dryga tre månader under vatten har man nu äntligen fått upp skonaren Eleonora E på torra land. Vilket öde som väntar den olycksdrabbade replikan av Nathanael Greene Herreshoffs Westward från 1910 är i skrivande stund okänt.

eSysman SuperYachts har arbetat över 20 år inom superyachtindustrin. Han älskar att berätta historier om dessa väldigt speciella båtar via Youtube. Sedan Ukrainakrigets utbrott och införandet av sanktioner mot ryska oligarker har han ägnat en hel del tid på att följa upp jakten på deras gigantiska lyxåk. I och med det har kanalens räckvidd exploderat.

I brist på mer information är tyvärr inte historien om Eleonora E huvudnumret. Vi anser ändå att den bitterljuva nyheten är värd att sprida och hoppas på en längre uppföljning inom en snar framtid. Istället ligger fokus i klippet nedan på oligarken Alisher Usmanovs superyacht Dilbar, som trots sitt "frysta" tillstånd flyter omkrong i en torrdocka utanför Hamburg.

Tips: @PortTarragona är hyfsat aktiva på på Twitter. Fotografiet ovan är taget därifrån.

Eleonora E är en exakt kopia av skonaren Westward. den klassiska yachten byggdes på Van der Graaf-varvet i Holland och sjösattes i mars 2000. Originalet Westward sjösattes den 31 mars 1910 som skrov nummer 692 vid Herreshoff Manufacturing Co i Bristol, Rhode Island. Hon var utan tvekan en av de mest kända kappseglingsskonarna i världen. Hon designades av Nathanael Greene Herreshoff, "Wizard of Bristol", som också designade America's Cup-vinnarna 1893 till 1920.

Top