DONGFENG SINGAR FYRA ÅTERVÄNDARE UNDER 30

Dongfeng satsade under föregående Volvo Ocean Race på att få in en del lokala seglare i laget, i och med att det tycks varit vinnande koncept kör man samma sak i år igen!

Tre av de fyra signade seglarna är återvändande kineser, Jiru Yang, 26, Liu Xue, 24 och Chen Jinhao, 25, var alla med i laget 2014-2015. De får dessutom sällskap av 26-åriga Jackson Bouttell från Australien, även han tillhörde Dongfeng 2014-2015.

Jiru Yang, som även kallas Wolf, säger att det är en stor ära att återigen få segla med laget. Under föregående tävling var det stunder han tänkte att han aldrig skulle göra om detta, men samtidigt var det så pass häftigt att han ville göra det igen.

Chen Jinhao, vars engelska smeknamn är Horace, har som mål att innan starten i oktober bara fokusera på racing. Eftersom han nu vet hur ett race går till, tror han kan fokusera mer på vad han kan bidra med till laget. 

Liu Xue, eller Black, seglar just nu Sinan Cup Regatta i Kina har lärt sig mycket sedan sist. Innan förra starten kunde han ingen engelska eller hade erfarenhet av offshoresegling. Xue tror att han är bättre förberedd mentalt nu och vill inte svika Charles Caudrelier.

Jackson Bouttell, 26, är australienare med brittiska rötter som under föregående race seglade med under tredje sträckan. Han har tidigare kört tre Solitaire du Figaro och siktar i framtiden på Vendée Globe. 

dongfeng

Top