DIY (gör det själv): Lyon 450

Vi har alla hanterat pandemin på olika sätt. En del drar igång mer eller mindre omfattande DIY-projekt (på ren svenska "gör-det-själv-projekt") som att bygga en båt från grunden. Om man önskar hoppa över själva designsprocessen finns det redan fördiga modeller att köpa och exempel på det är denna lilla söta segelbåten Lyon 450.

Lyon 450 är en enkel konstruktion och byggmaterialet är plywood. Båten mäter 4,5 meter och är lämplig för två personer. Vem som helst som har tid och tillgång till en liten verkstad kan bygga den. Delarna sågas ut och sätts samman som ett tredimensionellt pussel. Det krävs 27 skivor vattenbeständig plywood som mäter 1,25×2,5 m stycket. 

Trots sin storlek erbjuder båten två sängar, ett infällbart pentry, torrgarderob samt hyllor, skåp och lådor för personliga tillhörigheter och utrustning. Utöver segel är båten utrustad med en utombordare (2-4 hp). Den har en lång köl och gaffelrigg med möjlighet att installer ett stagsegel på peke.

Surfa ner för fler bilder på båt och interiör. Mer detaljerad information samt hur man bygger den hittar du på unikyachts.com.

Teknisk data:

Längd: 5,9 m
Skrovlängd: 4,5 m
Bredd: 2,20 m
Djupgående: 0,5 m
Segelarea: 18 kvm
Deplacement: 650
Kapacitet: 2 personer

Top