Digitalt informationsmöte – nu på webben

Lördag 28 mars skulle SSF:s årsmöte – Seglardagen – ha arrangerats. Men den rådande situationen gjorde att Seglardagen flyttades till i höst. Istället valde man att bjuda in till ett digitalt informationsmöte – ett möte som nu finns på webben.

Från förbundets sida kände man att det fanns så mycket intressant och viktigt att berätta om verksamheten. Därför välkomnades alla intresserade till ett digitalt informationsmöte/webbinarium om året som gått och det som ligger framför oss. Totalt var det 94 personer som deltog i mötet. 

Länk till webbinariet 28 mars finns här

Förutom att lyssna till ett antal intressanta talare kunde tittarna, under hela mötet, ställa frågor till deltagarna och till förbundet via en live chat.

Moderatorn Frida Setterström och SSF:s förbundsdirektör och sportchef, Marie Björling Duell, hälsade alla välkomna och inledde med att summera verksamhetsåret. Till sin hjälp hade de ett par fina filmer, som summerade kappseglingsåret, och som fick många att längta ut på sjön och till den säsong som ligger framför oss.

Givetvis pratades det en del om den rådande situationen med Corona-pandemin och om de rekommendationer som finns från myndigheter och från förbundet, som man kan ta del av på förbundets hemsida.

Seglarförbundets ordförande berättade sedan om det ekonomiska läget. Förbundskapten Magnus Grävare tog därefter vid och pratade om läget i landslaget och om att alla våra landslagsseglare är hemma i Sverige och tränar för fullt. Vilket är mer än vad många av deras konkurrenter från andra länder kan göra eftersom det råder mer eller mindre utegångsförbud i södra Europa.

Marie Björling Duell och projektledaren Marit Söderström Nord berättade om arbetet med varumärkesförändringen och förbundets nya grafiska profil under devisen: ”Ett nytt utseende för en ny tid”.

Jenny Axhede pratade om förbundets olika utbildningar, inte minst de digitala som passar bra att jobba med i dessa tider.

Från Malmö var förbundets klubbstödsansvarige Emelie Lindström med och berättade om klubbstöd, om ”Moderna föreningen” och andra spännande projekt, som exempelvis U25-projektet. Där fick Emelie också hjälp av Eva Forslund och Gustaf Lindskog från styrelsen.

Programmet fortsatte med att Thomas Hansson-Mild berättade om projektet ”Optimist för havet” och Patrik Erlandsson tog vid för att uppdatera oss om SRS, mätbrev och inte minst om Sailarena.

Avslutningsvis berättade Kicki Hedström, från styrelsen, om nya barn- och ungdomskommittén och deras arbete.

Sammanfattningsvis blev det ett informativt och bra möte. Oavsett ”coronatider” eller ej så är digitala möten ett bra komplement till att åka kors och tvärs över landet, vilket varken är ekonomiskt eller miljömässigt hållbart. Samtidigt är det fysiska mötet också viktigt, inte minst socialt. Men det är troligt att vi kommer att se mer av digitala möten i framtiden.

Text: Svenska Seglarförbundet 

Top