Det tuffaste racet att vinna - Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race vet vi alla är ett tufft race som sätter krav på seglarna och båten. Det är ett race som är utöver det vanliga. 


Vendée Globe som just nu är inne på slutklämmen är också ett tufft och utmanande jorden-runt-race. Vad är det då som skiljer de här racen åt? 

I Volvo Ocean Race är det otroligt tight racing även fast det är så långa distanser, vilket vi udner årets upplaga av Vendée Globe också har sett. Den största skillnaden är att i Volvo Ocean Race seglar du i ett team på 8-11 personer som måste fungera tillsammans på en blöt och krävande båt. Medan i Vendée Globe får du kalra dig helt själv.

På Volvo båtarna är det viktigt att alla ombord håller sams och utför ett bra sammarbete och ger järnet dygnet runt. Med tanke på att det är så nära distans till varandra kan en minut vara avgörande vilket är tufft där ute när du inte ser din motståndare. Att hela tiden ha ett team som ger 100% är riktigt tufft och kanske de svåraste. 

I klippet ser vi en intervju med Mark Turner som pratar vidare om varför han tycker Volvo Ocean Race är det tuffaste racet av de alla. 

Top