Den 13 maj går Student-SM i Segling av stapeln i hjärtat av Göteborg

Student-SM i segling, Gothenburg Student Race går av stapeln den 13 maj vid Rosenlundskajen bredvid Stena Lines Danmarksterminal i Göteborg. Evenemanget är ett unikt samarbete mellan Handelshögskolan, Chalmers, Sveriges Akademiska Idrottsförbund samt tre partnerföretag: Volvo Group, Stena AB och SCA. 


Pressmeddelande från Student SM i segling

Projektledaren Didrik Birkemalm berättar om eventet:

Vi försöker skapa en interaktiv mötesplats mellan studenter och företag i hjärtat av Sveriges seglingshuvudstad. Flertalet av studenterna som kommer hit under dagen har en unik möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare som söker både teknologisk, ekonomisk och juridisk kompetens“ 

Eftersom tävlingen är ett samarbete mellan de två mest näringslivsinriktade universiteten i Göteborg är eventet helt unikt. Här får ingenjörer, ekonomer och jurister chans att mötas precis som de kommer göra senare i arbetslivet. Gothenburg Student Race är inne på sitt tredje år och har snabbt vuxit från att tidigare vara en partnersegling med företag och ett fåtal engagerade studenter till ett stort studentevenemang där SM-titeln delas ut till Sveriges bästa studentseglare. Tävlingen hölls första gången i maj 2014 med 12 lag från fem olika universitet runt om i landet, ca 2000 personer kom då dit för att ta del av evenemanget. Seglingen sker med båttypen CB66 med en besättning om tre personer.

Parallellt med seglingstävlingen byggs ett Race Village upp, fullt med aktiviteter och montrar där företagen kan interagera med studenterna. Dagen avrundas med After Sail och under kvällen hålls en regattamiddag för seglare, crew och företagsrepresentanter. Bland besökarna finns en stor bredd av morgondagens talanger med bland annat ekonomisk, juridisk och teknisk utbildning i ryggen. Detta gör Gothenburg Student Race till en fantastisk plattform för studenter att möta framtida arbetsgivare. För mer information så kan du besöka hemsidan www.studentrace.se eller besöka Gothenburg Student Race på Facebook.

Läs mer på facebook.com/studentrace/ där finns bland anant roliga presentationer av de deltagande lagen.

Top