Danskt stjärnskott seglar Stena Match Cup Sweden

PM Stena Match Cup Sweden


Nicolai Sehested tar sista biljetten till Marstrand

Nicolai Sehested och hans lag TREFOR Match Racing har fått det sista wildcardet till Stena Match Cup Sweden, världscuptävlingen i matchracing som avgörs på Marstrand nästa vecka. Den starkaste startuppställningen i Stena Match Cup Sweden på flera år är därmed komplett.

– Vi ser fram emot täta matcher där vi kan visa vad vi går för, säger Sehested.

Det danska laget har stigit som en raket inom internationell matchracing det senaste året och ligger idag på sjunde plats på världsrankingenrankingen. Resan dit började med ett gäng kompisar som seglade matchracing för att ha kul, efter ett par bra resultat började energibolaget TREFOR stötta teamet och för ett år sedan utökades sponsorskapet. Det gav möjligheten till fler internationella tävlingar och där visade Sehested att han styr ett lag som är att räkna med.

– Vi lyckades riktigt bra förra året och vann tre tävlingar som var strax under världscupnivå. Om vi gör bra ifrån oss på stora tävlingar i år kan vi inte bara hoppas på ett bra resultat i världscuptabellen utan också på ett tourkort 2015, säger Nicolai Sehested.

Den 25-åriga skepparen siktade först på att få ett tourkort till Alpari World Match Racing Tour 2014, världscupen i matchracing för herrar, vilket hade garanterat deltagande i alla årets sju deltävlingar. När laget inte fick det bestämde de sig för att segla alla kvaltävlingar till världscupens tävlingar och nu har de säkrat biljett till fem deltävlingar under året. De hade dock en tuff vecka när världscupen inleddes i Tyskland i början av juni och de slutade på sista plats.

– I Match Race Germany handlade det inte så mycket om matchracing utan mer om vem som kunde få bäst fart på de tunga båtarna som användes i väldigt lätt vind. Nu ser vi fram emot att komma till Marstrand och verkligen visa vad vi kan, säger Sehested som kommer väl förbered till starten av Stena Match Cup Sweden den 30 juni.

– Vi har tränat mycket i DS37-båtarna som också används i Marstrand och kommer att vara på vattnet varje dag fram till tävlingen börjar. Jag tycker att tävlingen har det starkaste startfältet i världscuptävling på många år. Vi måste verkligen prestera på topp och om vi gör det kan vi börja drömma om att få vara med under finaldagen.

Startfältet till Stena Match Cup Swedens 20-årsjubileum är nu komplett med 14 lag och samtliga är tänkbara finalister. De rutinerade seglingslegendarerna Magnus Holmberg och Ed Baird gör comeback i tävlingen efter ett par års frånvaro från matchracingscenen. Britten Ian Williams som vann Match Race Germany, den regerande världsmästaren Taylor Canfield och Keith Swinton som klättrat till tredje plats på världsrankingen är skeppare för lag som räknas som favoriter. Svenska Björn Hansen har vunnit Stena Match Cup Sweden två år i rad och kan säkra ett hattrick i årets tävling. Missa inte årets mest spännande seglingsevenemang som startar på Marstrand nu på måndag.

TREFOR Match Racing (från vänster i bild)

Jonas Hviid-Nielsen (DEN) - Bowman

Peter Popp Wibroe (DEN) - Mainsheet

Nicolai Sehested (DEN) - skipper

Jesper Blom (DEN) - Trimmr/Pit

Line-up Stena Match Cup Sweden

1. Ian Williams (GBR)

2. Björn Hansen (SWE)

3. Phil Robertson (NZL)

4. Keith Swinton (AUS)

5. Taylor Canfield (USA)

6. Francesco Bruni (ITA)

7. David Gilmour (AUS)

8. Mathieu Richard (FRA)

9. Joachim Aschenbrenner (DEN)

10. Viktor Ogeman (SWE)

11. Johnie Berntsson (SWE)

12. Magnus Holmberg (SWE)

13. Ed Baird (USA)

14. Nicolai Sehested (DEN)

Top